Goed omgaan met je data

Flitsend ontwikkelen, prachtige graphics, snelle jongens. Met scrums en sprints zorgen we ervoor dat de business zelf kan kiezen wat ze belangrijk vind, prioriteiten kan stellen, wordt betrokken in het ontwikkelproces. Prima natuurlijk.

Maar hoe zit het met je data? Je verwacht kwaliteit: de data moet goed zijn, goed blijven en als er al wat mee gebeurd wil je weten wat er is gebeurd, door wie en wat de impact is geweest. En je wilt zien waarom het zo is gedaan. Allemaal zaken waarvan wij vinden dat ze standaard moeten zijn. Maar die in de praktijk gewoon worden vergeten. Of weggemasseerd. Of opgelost door IT-ers die er in moeten duiken (en dus niet met andere zaken bezig zijn).

Jammer, maar we zijn gewend geraakt aan de soort problemen die dit geeft. We plannen ermee en budgetteren ermee. Terwijl ze zo makkelijk te voorkomen zijn: gewoon door er vanaf het begin rekening mee te houden. Gewoon scrummen, maar dan op een goede basis. Niet beginnen bij 0, maar bij een goede basis.

Wat doen we voor je:

  • we scoren je applicatie op data-kwaliteit (noemen dat ‘data lifecycle management’);
  • we zorgen ervoor dat data-kwaliteit vanaf het begin meegenomen wordt in de realisatie van je applicatie (als sparringspartner, opdrachtgever en bewaker);
  • we helpen je je applicatie te verbeteren, indien mogelijk;
  • we realiseren de basis, als je die nog niet hebt, aan het begin van de ontwikkelcyclus van je applicatie.

Dat alles op een praktische, resultaatgerichte manier. Zonder langdurige consultancy-trajecten. Zonder torenhoge kosten. Zonder het doel uit het oog te verliezen.

Neem contact op.